Woonbeton is eenvoudig schoon te maken en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen en drinken trekt niet in de vloer door het vloeistofdichte karakter van de woonbetonvloer. Doordat een woonbetonvloer naadloos wordt gelegd, zijn er geen voegen waar vuil in kan achterblijven. Lees hier meer over woonbeton onderhoud:
Woonbeton onderhoud: schoonmaken
Stof en zichtbaar vuil kunnen het best worden schoongemaakt met een zachte bezem. Ook stofzuigen is een geschikte manier om uw woonbetonvloer droog te reinigen. Na het stofzuigen kunt u het woonbeton nat reinigen door te dweilen. Gebruik hiervoor koud water en geen schoonmaakmiddelen. Het koude water is voldoende om het vuil los te weken van de vloer. Schoonmaakmiddelen als bleekmiddel en ammoniak kunnen de vloer aantasten én zijn gevaarlijk voor de luchtwegen.
Om het woonbeton weer mooi te krijgen, vervangt u het vieze water meerdere malen door schoon water terwijl u dweilt. Anders wrijft u het vuil weer in de vloer en ontstaan er vieze vlekken. Ook dient u de dweil regelmatig uit te wringen, om te voorkomen dat de vuiligheid op de vloer blijft liggen.
Het stofzuigen of vegen van uw vloer is één keer per week nodig, evenals het dweilen van uw woonbetonvloer. Om uw vloer dieper te reinigen en te beschermen raden wij aan om de vloer twee keer per jaar te schrobben met een schrobmachine.
Wanneer uw vloer grondig vervuild is en u dit zelf niet meer schoon krijgt, neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij u op afstand al helpen. Mocht dit niet lukken, dan plannen we een afspraak in en komen onze specialisten bij u thuis.
Krassen voorkomen op woonbeton
Woonbeton is zeer slijtvast en stevig. Door gebruik kunnen er toch enkele krasjes ontstaan op het oppervlak. Om krassen te voorkomen hebben wij enkele tips voor u op een rij gezet:
1. Vloerbekleding
Vloerbekleding is een effectief middel om krassen op uw woonbetonvloer te voorkomen. Om alsnog te genieten van het uiterlijk van uw woonbetonvloer, is het raadzaam om vloerbedekking of een vloerkleed in delen van uw woning of bedrijfspand te leggen. Plaats deze bijvoorbeeld onder de tafel in de woonkamer of als extra bescherming en decoratie in de eethoek.
2. Viltjes
Door gebruik te maken van viltjes onder uw meubelen voorkomt u dat scherpe of uitstekende voorwerpen in contact komen met de vloer. Hierdoor zult u amper last hebben van krasjes.
3. Deurmat
Veel krasjes ontstaan door steentjes en zand van buitenaf. Door uw voeten goed te vegen voordat u naar binnen gaat, houdt u vuil buiten de deur en neemt de kans op krassen op het woonbeton aanzienlijk af.
4. Vuil direct verwijderen
Vuil zorgt doorgaans voor krassen op uw vloer wanneer u er overheen loopt. Door het vuil direct te verwijderen, heeft u hier geen last meer van en kan het vuil geen schade aanrichten.
Meer schoonmaakadvies voor woonbeton
Voor meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van uw woonbetonvloer neemt u telefonisch contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur. Uiteraard kunt u ons ook per e-mail bereiken.