Wat is woonbeton?

Een woonbetonvloer bestaat uit twee materialen: cement en polyurethaan. Woonbeton heeft een trendy en robuuste uitstraling en kan over elke soort ondervloer geplaatst worden. De vloer wordt naadloos gelegd en is daardoor onderhoudsarm. Door de slijtvastheid en gebruiksvriendelijke eigenschappen is een woonbetonvloer zeer geschikt voor particulieren én bedrijven.

Eigenschappen woonbeton

Een woonbetonvloer is onderhoudsvriendelijk door de waterafstotende en stofvrije eigenschappen. Woonbeton is leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren: zo vindt u altijd een geschikte kleur voor uw woonhuis of kantoor. Ook is het mogelijk om een woonbetonvloer te combineren met vloerverwarming, zodat u altijd geniet van warme voeten.

Alle eigenschappen van een woonbetonvloer:

  • Gemakkelijk in het onderhoud
  • Robuuste uitstraling
  • Naadloos
  • Waterproof
  • Beschikbaar in alle kleuren
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Slijtvast

Woonbeton voor bedrijven

Woonbeton is een chemisch bestendige vloer die vrij gemakkelijk te onderhouden is. Daarom kiezen veel industriële bedrijven voor een woonbetonvloer. Ook de slijtvaste eigenschappen maken woonbeton geschikt voor bedrijfspanden, winkels en fabrieken.

Woonbeton voor particulieren

Steeds meer particulieren kiezen voor woonbeton vanwege de sterke eigenschappen van een woonbetonvloer. Knoeien met drinken is geen probleem dankzij de waterafstotende functie van de vloer. Vloerverwarming in laten bouwen is ook een optie.

Verschil woonbeton en gietvloeren

Woonbetonvloeren en gietvloeren zijn twee verschillende soorten vloerafwerking, maar hebben ook enkele overeenkomsten. Woonbeton wordt gemaakt van zandcement, beton en polyurethaan en heeft een laagdikte van circa 3-9 millimeter, afhankelijk van het type. Gietvloeren worden synthetisch vervaardigd en zijn veel dunner met een dikte tussen de 2 en 4 millimeter, afhankelijk van het type. Woonbeton vloeren zijn daarom steviger dan gietvloeren. Een gietvloer is echter geen kwetsbare vloer; qua robuustheid zult u weinig verschil merken met een woonbetonvloer. De keuze is puur afhankelijk van uw wensen en de uitstraling die u zoekt.

Gietvloeren en woonbetonvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, worden naadloos gelegd en zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Daarnaast zijn de meeste gietvloeren – net als woonbeton – bestand tegen chemicaliën en waterdicht.

De aanleg van een woonbetonvloer

In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe we een woonbetonvloer aanleggen:

Stap 1: de ondervloer

Het is van belang dat de ondervloer vormvast en vlak is voordat wij de woonbetonlaag aanbrengen. Als uw ondervloer in slechte staat verkeert, moeten wij de ondervloer eerst egaliseren.

Stap 2: aanbrengen van het woonbeton

Wij leggen de woonbetonlaag op professionele wijze met de hand aan. Het aantal lagen dat u gekozen heeft, bepaalt de dikte van de vloer. Om een optimaal resultaat te krijgen worden de lagen in zo veel mogelijk vlakken aangebracht.

Laag 1: EP Primer X300
De primer zorgt ervoor dat de ondergrond helemaal geëgaliseerd én vloeistofdicht wordt. Daarnaast zorgt de primerlaag voor een goede hechting voor de volgende lagen en wordt de ondergrond goed verstevigd.

Laag 2: tweede laag EP Primer X300
We brengen een tweede primerlaag aan om zo een optimale ondergrond te creëren. De totale droogtijd bedraagt 18 uur.

Laag 3: de woonbetonlaag
De woonbetonlaag is de derde laag die wij aanbrengen. Deze laag moet minimaal 24 uur uitharden en drogen. Na 28 dagen is de vloer volledig uitgehard.

Stap 3: polijsten

Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, wordt de vloer na 2 tot 7 dagen gepolijst. Het polijsten is nodig om het woonbeton diepte en glans te geven.

Stap 4: afwerking

Het woonbeton wordt afgewerkt met een vierde en vijfde laag. De vierde laag bestaat uit steenolie en is bedoeld om de kleurintensiteit te bevorderen. De laatste laag is een PU Strong Topcoat en heeft als doel het beschermen van het woonbeton tegen krassen en scheuren.

Interessante links

Woonbeton Beton gietvloer Epoxy gietvloer PU gietvloer
Lees hier meer over woonbeton Lees hier meer over beton gietvloeren Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over PU gietvloeren

Meer informatie over woonbeton

Voor meer informatie over woonbeton neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 333 12 65. U kunt ons ook een bericht sturen via de contactpagina.

CONTACT